Wie zijn wij?

Topa-Instituut-deMensen_800x375

Topa Institute is een testlaboratorium met een moderne aanpak voor het simuleren van distributiebelastingen. De diverse testen laten de eventuele productfragiliteit zien of leggen de zwakke punten van de verpakking bloot.

De interpretatie van de testresultaten in combinatie met de actuele kennis van de specialisten en verpakkingsontwikkelaars van Topa Institute, sluiten schade aan uw product tijdens transport en opslag uit. Onze specialisten beperken zich niet alleen tot de verpakking. Met regelmaat komt het voor dat een kleine aanpassing aan het product zelf de meest doeltreffende, snelste en goedkoopste oplossing blijkt.

TOPA INSTITUte - KORTE HISTORIE

In 1983 werd in Voorhout het Topa Producttechnologisch Centrum opgericht, een gespecialiseerd bedrijfsonderdeel van de Topa Groep met als doel: het ontwikkelen van verpakkingen en het testen op hun gedrag in de logistieke keten. Nog steeds gebeurt dit onderzoek onder laboratoriumcondities met geavanceerde transportsimulators.

Het centrum werd in 1989 omgedoopt naar Topa Instituut. Topa Instituut heeft inmiddels naam verworven en telt onder haar relaties de belangrijkste industriële ondernemingen van ons land. Ook binnen de Europese Unie en de Verenigde Staten heeft het Topa Instituut vooraanstaande klanten. Daarom heeft de naam op 1 september 2016 een kleine aanpassing gekregen in: Topa Institute.

TOPA GROEP

Topa Institute is onderdeel van de Topa Groep. De naam Topa is voortgekomen uit TOuw en PApier.

De Topa Groep bestaat uit de volgende business units:

  • Topa Verpakking
  • Topa Packaging (België)
  • Topa Institute
  • Topa Thermal
  • Dopak
  • Thermopack

 

 

 

Bel ons
0252 - 245 350 
Mail ons
Contactformulier >
Laat ons u bellen