Horizontale schokbank

Tijdens verschillende transportsituaties ontstaan horizontale schokken op (pallet)zendingen. Bijvoorbeeld door plotseling remmen, het rangeren van goederenwagons en het laden, lossen en vervoer door vorkheftrucks. De horizontale schokbank van Topa Institute simuleert deze horizontale bewegingen.

Op de machine worden palletladingen getest om bijvoorbeeld het transportgedrag van verschillende palletstabilisatiemethoden te vergelijken.

Pallet transport

De horizontale schokbank wordt ingezet naar aanleiding van schade, vooraf bij de introductie van een product of als onderdeel bij een complete transportsimulatie.

De test is ook zeer geschikt om verschillende palletstabilisatiemethoden te vergelijken en zo de beste, snelste en/of voordeligste manier te vinden voor het stabiliseren van palletladingen. Rekwikkelfolie, krimp- of rekhoes, straps, antislipvellen en breeklijm zijn een aantal bekende oplossingen. Maar per product, per gewicht, per palletlading, per transport en ook per klant zijn er andere - en vaak ook diverse - mogelijkheden.

Veelal wordt een serie van vier schokken uitgevoerd, één schok op elke zijde van de palletlading. Afhankelijk van de zwaarte van het werkelijk transport varieert de impactsnelheid van de test.

Internationale standaarden

Een horizontale schoktest is volgens verschillende teststandaarden uit te voeren. Zo bestaan er testen volgens ISO, ISTA en ASTM standaards, maar ook klantspecifieke schoktesten zijn mogelijk.

Mogelijke internationale standaarden zijn:

Alle ISTA standaards
ASTM D880
ASTM D4003
ASTM D4169
ASTM D5277
ISO 2244
ISO 4180

Staat uw teststandaard hier niet bij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Maximale maten en machine informatie

Fabrikant: MTS model 858.01

  • Maximaal formaat palletlading: 122 x 244 cm
  • Maximale hoogte palletlading: 200 cm
  • Maximaal gewicht palletlading: 1000 kg
  • Schokduur: 20 - 60 ms
  • Maximale versnelling: 30 g
  • Kalibratie interval: jaarlijks

Bel ons
0252 - 245 350 
Mail ons
Contactformulier >
Laat ons u bellen